Från ljus till värme och färger!!

Våren har anlänt med stormsteg!

I helgen nådde vi plötsligt temperaturen 18 grader i Umeå. Oj vad det känns att det sjuder av energi ute. Fågelkvitter och solljus från tidig morgon till sent på kvällen. Utemöblerna på altanen är invigda och alla snöleksaker bortplockade. En ny årstid har anlänt! Barfota promenader i det ännu gula gräset som är lite kallt och fuktigt får mig i kontakt med Moder Jord. Maui blir helt lyrisk av den gula påskliljan som slagit ut i rabatten. Iona gräver med händerna i jorden och stoppar in en del i munnen. Barnen vill bara UT och springa runt, cykla runt, liksom bara vara i livet som växer och virvla runt i vårenergin!

En enorm lust att odla infinner sig alltid denna årstid för mig. Jag vill ha jord i händerna, gröna saker som växer kring mig . Jag vill liksom vara med i processen av allt växande, allt frodigt, allt hopp. Jag vill delta i skapandet av liv igen och igen och igen! Det är lika fantastiskt varje år. Vi har planterat fröer jag och barnen, som ännu bor inne i tempelrummet. Maui vill ha pumpor och squash och jag vill ha blommor och sallad. Mitt i allt som är på väg att bli till så finns dock ett tvivel inom mig, en oro. Tänk om det inte blir något av alla fröer! Tänk om jag inte kan odla liv! Detta är magin med årshjulet som jag jobbar med! Mitt i en pågående årstid väcks också den som ligger i skuggan, på motsatt sida av hjulet. Mitt emot våren och den gröna växtkraftens Gudinna finner vi höstens jordande och trygga Gudinna. Hon som har lagrat all mat för vintern och ger oss trygghet och stabilitet. Mina rädslor kring denna trygga jordande aspekt av liv väcks nu när det nya livet skall börja spira! Det innebär en möjlighet för mig att jobba med dessa rädslor för att ännu mer kunna omfamna och tillåta det nya livet inom och runt om mig att växa. Det nya livet får mig också påmind om allt som inte växer i mitt liv, jag ser plötsligt saker som bara står stilla i livet och det som är dött som jag behöver skaka av mig.

         

Mitt tvivel är inte heller konstigt på ett sätt. Alla fröer blir ju inte till nytt liv. Mitt i allt det sprudlande som växer finns fröer som inte gör det. Alla impulser av liv blir inte till. Alla spermier når inte ägget. Alla idèer till projekt skapas inte. Det är kanske det som är skönheten med naturen. Det finns ett överflöd och allt behöver inte växa sig fullstort.Det är bra som det är ändå. Ett barn som inte når vuxen ålder är fullkomligt som det är. Det har en gåva att ge den tid som det får finnas. En ide som inte blir av kanske blir grogrund för en annan som faktiskt blir av. Här finner jag en visdom för mig att ta in denna årstid. Acceptans. Jag måste acceptera att livet är skört. Jag måste acceptera att allt inte är menat att blomma ut. Jag måste mitt i den sjudande våren också acceptera det som dör, eller det som inte blir liv. Varför det? Jo, för att nå en djupare glädje och en djupare tacksamhet för det som faktiskt växer. Eller för att kunna vara tacksam för alla stadier av liv och inse att de alla har gåvor att ge. Även en liten planta som frosten tar kål på gav något då den levde och kan ge lite näring till jorden när den dör. Det är naturens gång. Allt bara Är som det ÄR och så skall det vara! Det kan vara så svårt många gånger att acceptera. Vi människor tror ofta att vi kan styra över livets gång, men det kan vi inte alla gånger. De teorier som styr vår värld talar om att ständig tillväxt är det allra bästa, evig ungdom är ett mål för många och det gör det ännu svårare att acceptera allt som inte lever upp till det. Detta synsätt som vi matas med varje dag håller inte. Vi kan inte leva i bara våren för alltid. Det krävs alltid en balans och en kontakt med hela livscykeln.

 Detta blev en lite lågmäld vårblogg kände jag nu men det var inte meningen! Meningen är att vi skall känna en djupare glädje och tacksamhet för det liv som vi har och allt som växer omkring. Detta är en påminnelse om att acceptera och se alltings gåvor till helheten och inse att vi lever i ett överflöd! Skönhet är helheten. Delarna är alla vackra färger som tillsammans bildar det renaste vita ljuset!

Denna årstid är färgernas återkomst. Ögonen längtar efter det gröna och alla blommor med sin färg. Tulpaner på köksbordet ger ett sånt lyft till köket. Påskliljan i rabatten ger sån glädje. Alla fjädrar i påskriset, alla målade ägg och färgglada godisar sprider lust och lek. Fertilitetens symboler haren och äggen ger hopp inför det nya livet som skall växa detta år. Våreldarna rensar ut det sista skräpet från förra året. Vi klär av oss kläderna i värmen av solen och suger in det nya i den friska luften genom alla porer. Ungdomlighetens årstid är här. Det spritter av lust och liv i kroppen.

Kom vårens Gudinna och skölj igenom hela mitt system. Rena mig med dina vårfloder och vårregn. Hjälp mig skaka av det som inte skall växa i mitt liv just nu. Ladda mig med solenergi, grönska och färg. Fyll mig och öppna upp mig för att skapa ännu mer av allt jag bär! Låt mig leka och känna den lätthet som hjärtat längtar till! Låt mig lysa som en sol och dansa på din jord!

 

AAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH VÅÅÅÅÅÅR SKIIIIIIIIIK!!

Kram Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>