Gudinnan – vad kan hon ge oss idag?

Gudinnan- vad kan hon ge oss idag!

Tänk dig att du plötsligt får en väldigt personlig relation med naturen. Som att hon vore din Mamma som föder dig, ger dig luft, vatten, mat och ett hem. Du kallar Henne Gudinnan eller Moder Jord för att hennes kraft är så mycket större än din. Du tackar och vördar hennes cykler av liv och förstår att du är djupt förankrad och beroende det hon ger för att överleva! Med detta band till naturen hur skulle du nu agera i världen? Inte skulle du väl skada din egen mor medvetet?

  kraft tavla

Jag tror att genom att skapa detta personliga band till Gudinnan så kan vi lättare leva ett hållbart liv! Det kan hjälpa oss att se en större helhet och vår roll i den. Gudinnan kan få oss att tänka på alla små handlingar och hur dessa verkar i kretsloppet av liv. Kanske styr du in ditt liv mer efter årstiderna och äter det som är i säsong och tar vara på jordens örter frukter och bär? Kanske njuter du mer av föreningen med henne i det som erbjuds av de olika årstiderna än av exotiska frukter från andra sidan jorden? Kanske köper du begagnade kläder och slutar äta kött när du ser de possitiva effekterna av det? Kanske inser du att vi alla är Gudinnans barn i samma människofamilj på Jorden ,som behöver varandra, och börjar bry dig mer om dina medmänniskor. Du kanske också bosätter dig mer kollektivt, slutar köra bil, och börjar rädda regnskogen och haven i världen?

mama tree

Gudinnan kan lära oss mycket. Till exempel att åter njuta av våra underbara kroppar och uppmuntra oss att leva ut våra känslor och passioner och vara allt som en människa skall vara. Kanske börjar vi dansa och sjunga fritt från hjärtat, skrika i skogen eller måla tavlor och skriva dikter av all energi som släpps lös! Vi blir i alla fall garanterat gladare och friskare av att älska våra kroppar och ha kul i dem oavsett hur vi ser ut, eller vilken ålder vi är i!

Gudinnehistorien kan verkligen stärka och hela vår självkänsla, framför allt kvinnors. Hon kan hjälpa kvinnor att ta tillbaka många tusen år av förlorad kvinnokraft och få oss att inse att vi är heliga och kraftfulla som feminina varelser och vi får vara så fria och galna vi vill. Vi behöver inte behaga män eller förminska vår kraft för att få finnas.

Gudinnan kan hjälpa oss att hedra alla stadier i livets cykel. Vi lever i en kultur som strävar efter evig ungdom där de gamla glöms bort och många vill ha allting nytt och fräscht hela tiden. Men gudinnan kan hjälpa oss att se skönheten i de äldre, de visa, de erfarna och till och med i döden . Hon får oss att se att alla stadier i livet har sina gåvor och är lika viktiga för helheten.

free women

Världen idag värderar tävlan, makt och pengar högst vilket stressar de allra flesta. Att läsa om de gamla Gudinnekulturerna kan visa oss på andra värden som närhet, omtanke, naturens rikedom, vårt inre liv, hållbarhet och enhet med naturen. Det kan vara en stor trygghet och ett stort hopp att bara ta del av det faktum att ett fredligt sätt att leva har varit rådande historiskt under en mycket lång period.

Jag tror också att Gudinnan kan få oss att slappna av i detta stressade informationsbombade och tillväxtssträvande samhälle. Ty hon får oss att inse att allt är bara liv som kommer och går och kommer igen, döden lika helig som födseln. Vi är en liten del i ett enormt stort kretslopp och vi kan släppa våra höga krav på oss själva och bara landa och lägga oss i gräset och känna LIV. Och det är fortfarande lika magiskt!