Inspirerande läsning!

Inspirerande läsning!

Här är några böcker som jag varmt rekommenderar dig som vill närma dig Gudinnan. Vissa är historiskt inriktade och andra har mer fokus på andlighet och personlig utveckling. Jag har skrivit en kort personlig kommentar till varje bok. Varsågod!

Return to Creation, Manitonquat
Jag älskar denna bok för att den tar med oss hem till vad det är att vara människa på jorden! Genom Indianernas visdom om cirkeln och helheten fick den mig att förstå hur galet mycket vi behöver varandra och naturen och en tydlig och självklar roll i livet och i samhället för att må bra!

Jordens Moder i norden, Birgitta Onsell
I denna bok lär du känna nordens spännande Gudinnor och Gudinnehistoria.

When the drummers where women – a spiritual history of rythm, Layne Redmond
Rytmer, cykler och kvinnor hör samman på ett djupt plan och trumman har så i många gamla kulturer varit ett kvinnoinstrument. Låt dig förföras av alla vackra bilder på trummande kvinnor i denna bok och förstå djupare vad Rytmer betytt och betyder för människans välbefinnande!

Kvinnocirkeln, Anne Solveig
Fantastisk bok om hur stärkande och helande det är för kvinnor att samlas i Kvinnocirklar. Den perfekta guideboken för den som också själv vill starta en cirkel.

Jorden synger – naturens kraft och nordiska rötter, Annette Host
En härlig introduktion till Schamanism med utgångspunkt i nordens natur, kultur och historia. Landa närmare naturen runt dig och inom dig och öppna dig för mysterier bortom det materiella. Den är skriven på danska men gick jättebra att läsa även för mig som inte talar språket.

The Great cosmic mother – rediscovering the religion of the earth, Monica Sjöö and Barbara Mor
En aningen provocerande bok som på mängder av sätt vill visa hur vi alla kommer från den stora Modern. Den försöker verkligen få oss att förstå de gamla Gudinnekulturernas syn på världen och Livet. Full av spännande fakta och teorier!

Kvinnosjälens kraft, Hernan Huarache Mamani
En sann berättelse om en ung kvinnas resa till sin fulla kraft som healer inom inkatraditionen. Inspirerar dig garanterat att lyssna till intuitionen och våga gå framåt på DIN väg trots rädslor och hinder.

Efter tusen år av tystnad – gudinnebilder och glömda spår, Birgitta Onsell
Jag älskar denna bok för alla vackra bilder av urgamla Gudinnestatyetter och andra historiska föremål som tydligt visar kvinnors helighet och styrka.

Bägaren och svärdet – vår historia, vår framtid (orginaltitel: the Chalice and the Blade), Riane Eisler
En faktafylld bok där både arkeologi, konst, religion och sociologi vävs samman för att förstå att kulturer med helt andra ideal än dagens har funnits. Att det funnits samhällen där män och kvinnor framgångsrikt arbetat tillsammans på lika villkor. Bägaren, symbolen för givande, samarbete och partnerskap, jämförs här med Svärdet, som symbol för våld och hierarkiska härskarsystem som vi känner till. Slutligen och mest värdefullt ger Eisler ett alternativt sätt att förstå och leva i det samhälle vi har skapat.

The Language of the Goddess, Marija Gimbutas
The Civilization of the Goddess, Marija Gimbutas
Spännande böcker med många bilder på Det heliga feminina. Många inspirerande teorier och fakta från de gamla gudinnecentrerade kulturerna i Europa. Marijas arbete att som arkeolog och forskare lyfta fram Gudinnekulturerna är imponerande.

Women who run with Wolves, Clarissa Pinkola Estes
Här får vi bekanta oss med kvinnans mysterier genom myter och sagor. Många härliga symboliska och målande bilder av vad det innebär att vara kvinna.

Kom närmare- när det feminina hjärtat vaknar (originaltitel: Come closer – spiritual awakening for the feminine heart), Chameli Gad Ardagh
En underbar bok om hur vi kan praktisera en mer feminin andlighet där kroppen och känslorna och hjärtat har en betydande roll. Fylld med härliga närvaroövningar!

Hel – den glömda gudinnan i nordisk mytologi, Gunnel och Göran Liljenroth
Här får vi ta del av Liljenroths livsforskning om Gudinnan Hel som den Stora Moders Gudinna i Norden. Väldigt spännande om hur HELkulturen tycks ha överlevt den senaste istiden i Norge och hur den gett upphov till många ord så som HELhet, Hälsa, Hel, Hylla, Hålla.

Grandmothers counsel the world, Carol Schaefer
Underbart kraftfull bok där 13 Grandmothers från olika urkulturer ger sin bild av vad vi behöver göra i vår tid för att rädda vår planet. Med underbara porträtt av dessa starka kvinnor som nu reser världen över och träffas i grupp regelbundet för att be och göra helande ceremonier för Moder Jord!