Om mig

Om mig och mina passioner

Jag heter Camilla Måne och är en dedikerad Gudinne-inspiratör, mamma och konstnärinna! Jag vill inspirera människor med mitt skapande till att leva mer från hjärtats längtan och passion än sina huvuden. Låta livets rikting födas där i hjärtat och med passion skapas igenom kroppen ut i världen!  Jag målar och skriver och gör musik som talar om förening med Moder Jord, Gudinnan, naturen, den inre världen och andra människor. Jag tror att en djup förening och närhet på alla dessa plan kan hjälpa oss och vår planet att må mycket bättre!

 camilla painting

 Jag har flera namn som jag använder i olika sammanhang. Camilla Grill heter jag på alla offentliga papper för att ha samma namn som min man och min son. Camilla Måne känns som mitt själsdjups namn och Colourful Camilla stärker mitt sätt att verka i världen. Regnbågen är en stark symbol för mig. Den tranformerar gråa moln och regn till vackra klara färger. Den kan inte uppstå utan både moln och solljus. Jag vill med mitt skapande transformera det mörka och hårda i världen och innuti mig med hjälp av ljuset till vackra färger! Precis som månen och hela naturen känner jag mig konstant föränderlig och fri att vara det jag är i stunden. Aldrig har jag lyckats rätta mig efter något snöre och göra det som allmänt anses ”Bäst” om det inte känts rätt.

 Min livsväg har därför fört mig till en mängd spännande platser. Jag har bland annat jobbat på restauranger och på vandrarhem på Irland och i Skottland, gått på konstkurs i ekobyn Findhorn Foundation samt bott på Hawaii och jobbat på olika ekologiska odlingar. Under 4 år bodde jag på Mundekulla kursgård i Småland och jobbade som kock och allmän husängel! Där tog mitt skapande fart och jag hade flera konstutställningar och delade med mig av min musik i många sammanhang.

sharing circle

På Mundekulla stötte jag också för första gången på Indianernas visdom och samhällsstruktur och fick erfara cirkelsamtal och att leva i små klaner. Sedan dess brinner jag för att komma närmare människor och samtala kring det som berör oss i cirklar. Det är så helande i en så splittrad och känslokall värld som vi ofta lever i idag att sitta i en cirkel där vi alla får finnas på lika villkor och allas röst är lika viktig!

Jag har efter dessa upplevelser varit delaktig i skapandet av kvinnocirklar och flera ”Circle way camps” med Indianen Medicin Story och hans fru Ellika. Jag har även lett samtalscirkel på Gudinneveckan i Näsåker och i andra sammanhang.

I dagsläget är min huvudsyssla att vara student på socionomprogrammet i Umeå. Jag är också en dedikerad mamma till min älskade son Maui och min dotter Iona. Det är fantastiskt att var så delaktig i små människors utveckling! Vi är ofta ute och upptäcker Gudinnan tillsammans….

maui and me

Så ofta jag kan sitter jag på mitt rum, inrett som mitt personliga Gudinnetempel, och målar, sjunger, trummar och skriver. Där inne i mitt djupaste varande kommer en massa färgglada impulser från Gudinnan, naturen i mitt inre, som vill uttrycka sig genom mina händer och min sång och trumma. Det är budskap om närhet, hopp, glädje, kraft och livslust som vill födas genom mig och det blir oftast väldigt färgsprakande!

Jag brinner för Gudinnans uppvaknande inom varje människa! Med det menar jag bland annat att jag vill hjälpa och inspirera människor att handla mer efter hjärtats längtan än tankens idéer. Jag tror att det som kommer direkt från hjärtat är renare, enklare och mer sant och jag vill skapa en mer äkta och enkel värld! Tankar är sen ett toppenbra verktyg att genomföra allt vad hjärtat vill med! Gudinnan för mig är de varma, djupa, hjärtliga, intuitiva, passionerade och omhändertagande kvaliteterna, de traditionellt feminina, och dem vill jag odla i alla relationer. Att vara i kontakt med henne är att acceptera alla typer av känslor och njuta av och ta hand om den fantastiska kroppen. Det är att vörda alla former av liv och livets olika stadier från ren och ung till gammal och vis! Gudinnans uppvaknande innebär också att få en känsla för helhet och hållbarhet, för kretslopp och kontakt med naturen. Att veta hur mitt levnadssätt påverkar jorden och allt levande och hur jag påverkas i min tur av naturens krafter.

gudinnor

Allt detta hoppas jag på något sätt kunna bidra till med mitt skapande. Jag vet att en sådan värld är möjlig för en gång i tiden var det just så vi människor levde – i enhet och harmoni med naturen både inom oss och runt om! Fria att njuta och leva ut allt vi kände för! Jag brinner för att sprida kunskap om den långa period då det var dessa kvaliteter som styrde världen. Tiden då Gudinnan, den stora Modern, hyllades som den stora skaparkraften.

Hittills har jag bidragit till detta genom att vara delaktig i skapandet av flera Kvinnofestivaler och Gudinneretreater på Mundekulla kursgård och en Gudinnevecka i Stjärnsund samt haft flera konstutställningar och delat med mig av min musik i olika sammanhang.

Jag har även genomfört ett år på en Prästinneutbildning i Glastonbury och lärt mig om Avalons Gudinnemagi och hur vi återigen kan skapa ceremonier för att hylla alla faser av liv som återspeglas i årstidernas gång.

Jag hoppas att, när tiden är mogen, kunna skapa ett vackert Gudinnetempel där livets alla faser och naturens alla gåvor hyllas. Jag vill fortsätta sprida Gudinnans budskap på jorden på alla de sätt som jag kan.

Ho!