Vatten, Känslor, Öar och Jag

Hejsan underbara själar!

Här sitter jag i augustisolen och skriver till er alla. Det har varit en underbar sommar och snart kommer hösten igen och alla rutiner och all planering. Det känns bara skönt för jag har verkligen fått en stor dos av sommar. Under sommaren släpper jag ofta taget om rutiner. Jag blir avspänd och njuter. Jag badar och leker och vilar mer. Jag följer mer med i flödet som är inom mig och runt om. Jag bär inte den där riktningen och det där målet så tydligt alla gånger. Dagarna är inte så inrutade, jag är mer fri och lätt.

Under sommarmånaderna växer och frodas det mesta i naturen och i den här avspändheten som sommarvärmen bjuder in till så växer jag också. Jag hinner i kapp mig själv, jag hinner känna och tänka hela vägen. Jag hinner landa mer i mig själv på ett lättsamt och njutningsfullt vis. Jag  upplever också en stor enhet med naturen via min fysiska kropp under sommaren då jag inte behöver alla dessa kläder! Det är ju så härligt att gå barfota i gräset och känna kontakten med Moder Jord. Och så härligt att bli ett med vattnet i alla sjöar och hav jag badar i. Och underbart att plocka solvarma hallon och vinbär i trädgården och strö över frukostgröten.

Under högsommaren, mellan midsommar och Lammas (den första mogna sädens tid) firar vi Vattnet med alla dess gåvor i det årshjul jag följer. Jag förknippar kanske sol och värme mer med sommaren. Men utan regn så växer ju inget som vi sedan vill skörda. Ändå tänker jag nog just på den där vatten leken, och allt badande under sommaren hellre än regnet! Så ett tips från mig är att sända en liten bön till Vattnet varje gång du plumsar i. Säg några ord fina ord som världen behöver mer av och hoppa i med den intentionen. Vet att vattnet har en otrolig förmåga att ta in energier och föra dem framåt. Så en liten droppe med din intention blir snart ett stort hav! Ni har förmodligen hört talas om ” The messages of water” ,en fantastisk bok skriven av Masaru  Emoto om hur vattenkristallerna formar sig efter de energier som finns omkring dem. Skriver vi kärlek på en lapp och lägger under en vattenkaraff så blir det underbart vackra kristaller medan om vi skriver något hemskt så blir kristallerna inte alls vackra.

 

Jag älskar ju vatten och av de fyra elementen är det vattnet som jag har lättast för och känner mig mest hemma i. Jag skulle helst vilja bo på en ö i framtiden. Jag har spenderat mycket tid vid havet på Hawaii och i Skottland. Och jag har även döpt mina barn till Maui och Iona som ju är öar i havet. Jag är född i ett vattentecken, Kräftan, astrologiskt sett. Jag är otroligt känslig och älskar alla nyanser av blått! Så det passar mig så bra att dekorera mitt Gudinnealtare i blåa toner och fira min födelsedag i vattnets tid!

Hur ser då relationen till  vattnet ut för mig? Jo, för mig speglar vattnet mina känslor i första hand. Det känns som att hela mitt känsloliv är ett med vattnet. Känslor flödar hela tiden. Ibland med enorm kraft och i jättevågor och ibland som en porlande liten bäck. Ibland är det bara stilla med en skön tyngd som en blank sjö på kvällen. Ibland mer som en jämt flödande kraftig älv och i bland som rofyllt kluckande vågor mot strand.  Jag är en känslomänniska och låter ofta mina känslor och dess flöde leda mig i fram i livet. Det anses ofta som något negativt men jag tycker att det ofta är hälsosamt. Att stänga av och kapsla in känslor leder bara till stora skador och sjukdomar och ett mindre bevattnat och frodigt liv i mina ögon. Känslor tar oss nära varandra och oss själva. Och närhet är väsentligt för oss människor. Det är också magiskt att följa flödet i intuitionen och hamna på ställen man inte alls vet något om. Dessa resor gör jag ofta inåt, som oguidade meditationsresor då jag inte är lika äventyrlig i det yttre. Jag kan få de mest underbara budskap till mig på dessa färder. När jag reser har jag alltid med mig mitt kraftdjur, havssköldpaddan. Jag rider fram på hennes skal och når djupare och djupare in i mig själv.

Varje sommar i vattnets tid åker jag på ett läger med en en indian, Medicin Story och hans fru Ellika. Det vi gör en hel vecka är att jobba med våra känslor. Vi lär oss att lyssna på varandra och att våga uttrycka känslor. Alla känslor. Inte bara de som accepteras runt om oss som kanske glädje och kärlek. Utan också sorg och ilska och hela registret som vi bär med oss. Det är ett enormt kraftfullt arbete att våga vara i alla dessa känslor. Men oavsett vilken känsla vi varit fullt ut i under en session så landar vi ofta i ett lugn efteråt när känslan fått leva ut sin kraft, fått rida vågen ut! Det ligger stor visdom i detta tror jag. Om fler människor tillät sig att känna sina känslor på ett hälsosamt sätt kanske vi inte skulle ha så många deprimerade och sjuka människor idag. Det kanske skulle bli en mer fridfull och fredlig värld!

     

Så vatten och känslor är djupt förankrde för mig. Men vattnet har  så många fler gåvor och styrkor. Det fyller upp, ger näring och liv till allt växande. Det renar och svalkar och bär oss. Vattnet håller oss i 9 månader inne i livmodern. Vi är alla födda ur vattnet. Ja, en gång klev det första livet upp från havet och började frodas på land. Så vattnet känns verkligen som en urmoder för mig. Så djup, gammal och kraftfull. Vi människor består  alla av 70 procent vatten och kan inte överleva utan det. Vattnet är livsviktigt för allt som lever på jorden! En egenskap hos vatten som jag också förundras över är att det  alltid tar den lättaste vägen fram och det vet vart det skall. Neråt, djupare och djupare.  Och vattnet på jorden påverkas av månens dragningskraft. Så därmed är vi människor som är så fyllda med vatten också styrda av månen. Att jag kallar mig Camilla Måne har förstås med denna kontakt med månen att göra och hedrandet av känsloflödet inom mig.

Här i Umeå har jag en underbar älv att njuta av och rent vatten att dricka varje dag. Ett av de renaste dricksvattnen i landet faktiskt! Det är jag så glad och tacksam för!

Så kära vänner, låt er inspireras av vattnet. Utforska er relation till vattnet och alla dess krafter.  Och kära ni, kom ihåg att tacka för vattnet och kom ihåg att njuta av sommarens alla bad!

Många blöta pussar

Camilla Måne

One thought on “Vatten, Känslor, Öar och Jag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>